Lampun ja valaisimen energiamerkki

Energiamerkintä

EU-maissa yhtenäinen energiamerkintä antaa luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa kotitalouslaitteiden energiankulutuksesta. Tiedot perustuvat valmistajien standardin mukaisesti mittaamiin tuloksiin. Energiamerkintä on oltava näkyvillä lamppupakkauksessa. Myös verkkokaupassa energiamerkinnän on oltava selkeästi nähtävissä tuotteen hinnan yhteydessä.

Lamppujen energiamerkintä uudistuu 1.9.2021. Energiamerkinnän luokitus muuttuu ja palataan takaisin A-G-asteikolle eli A+, A++ ja A+++ luokat poistuu.

Lamput

Energiamerkintä löytyy lamppupakkauksesta, kuten myös muuta lampun valintaan liittyvää olennaista tietoa. Lue pakkausmerkinnöistä täältä.

Valaisimet

Valaisinten energiamerkintä on poistunut 25.12.2019. Markkinoilla tulee todennäköisesti vielä hetken olemaan tuotteita, jotka on valmistettu aikana jolloin energiamerkintävaatimus valaisimille oli olemassa. Tukes suosittelee, että valaisimien energiamerkintöjä ei enää pidetä myymälän esittelykappaleissa esillä. Tuotepakkauksista ja tuotteen mukana tulevista asiakirjoista energiamerkintöjä ei kuitenkaan tarvitse poistaa.