Led-älylamput

Älylamppu tarkoittaa lamppua, jota voidaan ohjata eri tavoin joko valokatkaisimesta tai langattomasti erillisen mobiili- tai tablettisovelluksen avulla. Lamput on varustettu perinteisillä lamppukannoilla eli ne sopivat tavallisiin kodin valaisimiin, eivätkä vaadi erillistä kotiautomaatiojärjestelmää.

Älylampulla voi tyypillisesti säätää ja ohjata valaistuksen kirkkautta ja värisävyjä tai ajastaa ne syttymään tai sammumaan.

Älylamppu vaatii valmistajakohtaisen sovelluksen, joka useimmiten on maksuton, sekä erillisen ohjauslaitteen lampun lisäksi. Sovelluksiin ja ohjauslaitteeseen voi usein yhdistää useita älylamppuja. Käytännössä usean älylampun avulla vanhaankin taloon on mahdollista hankkia langattomasti ohjattava älyvalaistus. Älylamppujen asennus ei siis vaadi sähkömiestä.

Ennen lampun ostoa kannattaa tarkistaa, onnistuuko tarvittavan -sovelluksen asennus sovelluskaupasta omaan puhelimeen tai tabletille.

Moniin älylamppuihin voi ohjelmoida vuorokauden ajan mukaan muuntuvan värilämpötilan, mikä mahdollistaa päivärytmin tukemisen. Ohjelmoitu valojen syttyminen ja sammuminen voi myös auttaa pitämään varkaat loitolla lomareissujen aikana. Lamput reagoivat tehtyihin ohjaustoimenpiteisiin viiveettä.