Keräyspisteet

 Kierrätä ja lajittele lamput oikein

Käytöstä poistettujen lamppujen kierrätys on tärkeää, koska näin niistä saadaan talteen arvokkaita materiaaleja uudelleen käytettäväksi. Lamppujen ohella myös muut valaistustuotteet, kuten koristevalot ja jouluvalosarjat, kirkasvalolamput sekä kiinteällä lampulla varustetut peilikaapit, on toimitettava keräyspisteeseen.

Vain halogeenilamput, hehkulamput sekä autojen lamput kuuluvat sekäjätteeseen.

Tulosta lamppujen lajitteluohje taloyhtiön jätekatokseen tai infotaululle tästä >>

Lamppujen lajitteluohje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lamput ja pienet valaisimet

Lähin keräyspiste energiansäästö- ja ledilampuille, alle 25-senttisille loisteputkille sekä pienille valaisimille tai koristevaloille on useimmiten siellä, mistä ostat korvaavan tuotteen. Isot päivittäistavarakaupat* sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita myyvät erikoiskaupat* vastaanottavat lamppuja maksutta ja ilman ostovelvoitetta.

”Vie mennessäsi – tuo tullessasi.” Palauta käytöstä poistettu energiansäästö- ja ledilamppu tai loisteputki päivittäistavarakaupan SER-keräyspisteeseen. Sen voi tunnistaa lamppu-SER -tunnuksesta:

  • myymälöiden sähkö- ja elektroniikka romun SER-keräyspisteet
  • SER-keräyspisteet (esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Sortti-asemat)
  • vaarallisen jätteen keräyspisteet

Muut valaistustuotteet

Isommat valosarjat, valaisimet ja kalusteet, joissa on kiinteä lamppu, sekä yli 25 cm pitkät loisteputket on toimitettava keräyspisteisiin, jotka vastaanottavat kaikenkokoista sähkö- ja elektroniikkaromua tai vaarallista jätettä.

Useilla paikkakunnilla jätehuollosta vastaava toimija järjestää kierrätystempauksia, jolloin keräysauto kiertää ennalta ilmoitetun aikataulun mukaan eri kaupunginosissa. Hyödynnä mahdollisuutta!

*) Käytetyt energiansäästö- ja led-lamput sekä alle 25 senttimetriä pitkät loisteputkilamput voi palauttaa maksutta ja ilman uuden tuotteen ostovelvoitetta myymälöihin, joiden valikoimiin lamput sisältyvät:

  • vähintään 1000 m2 kokoiseen SE-laitteita myyvään päivittäistavarakauppaan
  • vähintään 200 m2 kokoiseen SE-laitteita myyvään erikoiskauppaan

Myymälän koolla tarkoitetaan vakituisessa liiketoimintakäytössä olevaa myyntipinta-alaa.

Lisätietoa lamppujen palautuksesta SER-kierrätys -verkkopalvelusta.

 

Tee kierrätysteko ja voita 100 €!

Lamppujen lajitteluohjeEnergiansäästö ja ledilamput eivät kuulu sekajätteeseen! Nyt voit tehdä helpon ympäristöteon tulostamalla lamppujen lajitteluohjeen ja viemällä sen taloyhtiösi jätekatokseen tai ilmoitustaululle naapureiden nähtäville.

Laita ohje taloyhtiön seinälle ja postaa kuva Asiaa Energiasta Facebook-sivun viestikenttään, niin olet mukana S-ryhmän 100 € lahjakortin arvonnassa.  Arvomme myös kaikkien postauksesta tykänneiden ja jakaneiden kesken S-ryhmän 30€ lahjakortin.

Lahjakortit arvotaan 20.6.2018! Toimi siis sitä ennen. 😊

Lahjakortit on arvottu ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
Onnea voittajille!

Tulosta lajitteluohje tästä >>

Osallistu kisaan Asiaa energiasta Facebook sivulla >>

Arvontasäännöt >>